Baggrundsmusikken er vigtigere end du tror

Baggrundsmusik er som navnet antyder musik, der relativt anonymt spilles i baggrunden, og som ikke gør meget væsen af sig.

Baggrundsmusik er dog vigtigere, end du tror. Når du er på en restaurant, kan det nemt overses (eller overhøres), men det er faktisk en vigtig faktor for at skabe en mindeværdig spiseoplevelse.

Musikken kan understrege temaet for restauranten, skabe en stemning, og faktisk endda påvirke, hvordan maden smager. Det samme gør sig gældende derhjemme, når du indimellem ønsker at skabe en særlig kulinarisk oplevelse.

Skaber atmosfære

Med måltidskasser fra RetNemt får du let mulighed for at vælge mellem 60 forskellige retter hver uge. Sæt noget musik på mens du forbereder maden. De medfølgende opskrifter gør det let og enkelt, og baggrundsmusikken hjælper til at skabe den rette restaurantstemning.

Atmosfæren i en restaurant er ofte afgørende for om gæsterne vender tilbage igen. En af de vigtigste aspekter for at skabe den rigtige stemning i en restaurant er baggrundsmusikken. Det er musikken, der ofte sætter tonen for, om restauranten føles afslappet, romantisk, moderne eller livlig.

Understreger tema

Netop musikken kan også bidrage til at understrege restaurantens tema. En restaurant med et afslappet strandtema vil for eksempel sandsynligvis spille reggae eller calypso. På den anden side vil en finere gourmetrestaurant sandsynligvis vælge klassisk musik for at skabe en følelse af elegance.

Forskning har vist, at musik endda kan have en indvirkning på, hvordan vi opfatter smag. Musik med en tungere bas kan få mad til at smage mere bitter, mens diskant kan fremhæve en rets sødme. Dette kan virke en smule mærkeligt, men mange restauranter tager højde for denne viden, når de vælger deres playliste.

groovy