Gå til kor med frisk ånde

Det at synge i kor er blevet rigtig populært i Danmark. Danskere i alle aldre holder af at mødes og lade tonerne klinge under kyndig ledelse af en dirigent, som kan holde styr på de mange forskellige stemmer. Kor er en fantastisk aktivitet, fordi man kan dyrke sine talenter samtidig med, at man laver sammenspil med andre og dermed indgår i et forpligtende fællesskab – korsang er en udviklende aktivitet på flere måder.

Sørg for at have frisk ånde, når du møder op

Når du synger i kor, er du tæt på andre mennesker, og der er kraft på din luftstrøm, når du synger. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at undgå dårlig ånde, når du synger i kor. Dårlig ånde er noget af det, der generer ens omgivelser allermest. Der er heldigvis gode muligheder for at undgå dårlig ånde, idet du på Sunstargum.com kan finde gode råd mod dårlig ånde og købe relevante produkter, der kan hjælpe dig. Der er ingen grund til, at dårlig ånde skal hindre dig i at deltage i den positive aktivitet, som korsang er.

Masser at vælge imellem

Der er et stort antal kor i Danmark, så der er masser af forskellige kor at vælge imellem. Du kan altid finde et kor, der dyrker den form for musik, du kan lide, og som har det samme ambitionsniveau, som du selv har.

Mange af de danske korsangere begynder deres sangliv i et kirkekor. Der er omkring 2.500 kirkekor i Danmark, og nogle er små enkle ensembler, der synger til gudstjenesterne i kirken, mens andre er ambitiøse og giver koncerter over hele landet. Der er også gospelkor, a capella kor, kor på universiteterne og på musikkonservatorierne – du kan med stor sandsynlighed finde et kor, som du ønsker at være en del af.

Der er forskellige adgangskriterier for at blive medlem af de forskellige kor, og alt efter korets ambitioner varierer de i sværhedsgrad. Men du må forvente at skulle afgive en sangprøve der viser at du kan synge rent, og så skal du være i stand til at lære noder og forstå den særlige genre, som koret dyrker.

groovy